Dutch supercar challenge

De Dutch Supercar Challenge (DSC) is een autoracekampioenschap in Nederland met veel bedrijfs eigenaren dat sinds 2001 word georganiseerd. Het kampioenschap was bedoeld voor zogenaamde ‘supercars’, die gebouwd waren volgens specifieke reglementen en vaak aangepast waren voor het racen.De reclame en marketing was enorm door de grote aandacht op deze prachtige wagens

Dutch supercar op gamma racing day

De Gamma Racing Day was een jaarlijks terugkerend evenement op het TT Circuit Assen, waarbij diverse races werden georganiseerd en er tal van andere activiteiten plaatsvonden. De DSC was één van de raceseries die meedeed aan dit evenement.

Hoodrace was Dutch supercar challenge

Tijdens de Gamma Racing Day vonden er meerdere races plaats, waarbij de DSC vaak één van de hoofdraces was. De DSC bestond uit verschillende klassen, waarbij de auto’s werden ingedeeld op basis van hun prestatievermogen. Zo waren er bijvoorbeeld de Supersport 1 en Supersport 2 klassen, waarbij de auto’s verschilden in motorvermogen, gewicht en aerodynamische eigenschappen.

Bekende deelnemers dutch supercar

Het kampioenschap had in de loop der jaren diverse bekende deelnemers en winnaars gehad, waaronder coureurs als Jan Lammers, Xavier Maassen en Luc Braams. Ook bekende Nederlandse automerken zoals Spyker en Donkervoort hadden in het verleden meegedaan aan de DSC.

Al met al was de DSC een populaire raceklasse in Nederland en trok het kampioenschap jaarlijks vele racefans naar de Gamma Racing Day op het TT Circuit Assen.

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *