TT Assen

Het TT Circuit van Assen is een legendarisch circuit gelegen in Assen, Nederland. Het circuit is vooral bekend vanwege de TT van Assen, een jaarlijks motorsportevenement dat sinds 1925 wordt gehouden. Het circuit heeft een lengte van 4.542 kilometer en heeft in de loop der jaren vele veranderingen ondergaan om het geschikt te maken voor verschillende race-evenementen.

Hoe begon het circuit van Assen

Het circuit van Assen begon als een zandcircuit in 1925 en werd later geasfalteerd in 1955. Sindsdien heeft het circuit vele veranderingen ondergaan, waarvan de belangrijkste plaatsvonden in de jaren 2000 en 2010. Tegenwoordig heeft het circuit 18 bochten en een lange rechte lijn van 970 meter, wat betekent dat hoge snelheden kunnen worden bereikt.

Bekend als snelste en uitdagendste circuit

Het circuit van Assen staat bekend als een van de snelste en meest uitdagende circuits ter wereld. Het heeft een aantal beroemde bochten, waaronder de Geert Timmer-bocht, de Strubben-bocht en de Ramshoek-bocht. Het circuit wordt vaak gebruikt voor motorsportevenementen zoals de TT van Assen en het Wereldkampioenschap Superbike, maar ook voor autoraces zoals de DTM en de Superleague Formula.

Naast motorsport meerdere evenementen

Naast motorsportevenementen organiseert het TT Circuit van Assen ook andere evenementen zoals muziekconcerten en festivals. Het circuit heeft verschillende tribunes en VIP-ruimtes voor toeschouwers, evenals een groot parkeerterrein en tal van eetgelegenheden.

Het TT Circuit van Assen is niet alleen belangrijk voor de motorsport in Nederland, maar heeft ook internationale bekendheid verworven. Het heeft vele beroemde coureurs verwelkomd, waaronder Valentino Rossi, Marc Marquez en Jorge Lorenzo. Het is dan ook een must-see bestemming voor racefans en motorsportliefhebbers over de hele wereld.

Gerelateerd bericht

3 gedachten over “Racing Day op TT Assen”

Reacties zijn gesloten.